Museibutiken

I huvudbyggnaden på Storagatan 1 i Mariehamn finns vår museibutik. Här erbjuder vi produkter med tydlig koppling till museets samlingar eller utställningar. Produkterna väljs med omsorg och de ska helst vara unika, lokalt producerade och ta hänsyn till miljön och en hållbar konsumtion. Målet är att bygga upp en butik som presenterar lokala hantverkare och stöder kreativa näringar. Museibutikens produkter ska hjälpa till att levandegöra kulturarvet och väcka intresse för samlingarna.

I museibutiken finns b.la. böcker, souvenirer, presenter och vykort samt produkter från flera åländska hantverkare. Vi erbjuder också årskort som ger fri entré till Ålands kulturhistoriska museum och Ålands konstmuseum. Under sommaren inkluderar även årskortet fri entré till landskapets övriga museer och sevärdheter som Kastelholms slott, Fängelsemuseet Vita Björn och Ålands skolmuseum.

Om du känner för att ta en paus och vill njuta av en värmande dryck, saft, kakor eller snacks, så kan du göra det i vår kaffehörna. Som årskortskund bjuder vi alltid på kaffe eller te vid ditt museibesök.

Hjärtligt välkomna!